Restauracja Karpacz – menu dla wegetarian


Klaudia Piotrowska - 5 czerwca 2020 - 0 comments

Z czym większości osób kojarzy się Sowiduch – najlepsza restauracja w Karpaczu? Przede wszystkim z działającym w niej browarem, wytwarzającym aż 5 różnych gatunków piwa. A także z góralską, regionalną kuchnią, która jak wiadomo nie należy do najlżejszych i najbardziej dietetycznych.

Jednak mało kto wie, że restauracja Sowiduch oferuje również menu wegetariańskie. Dobrze wiemy o tym, że coraz więcej osób świadomie rezygnuje z jedzenia mięsa. Chcemy, aby również i oni mogli się dobrze czuć w naszej restauracji, jedząc smaczne i zdrowe posiłki, zgodne z ich stylem żywienia. To właśnie dla nich wprowadziliśmy specjalne menu wegetariański.

Wegetariańskie obiady Karpacz

Jeżeli planują Państwo przyjazd do naszej miejscowości i chcą poznać warto uwagi atrakcje w Karpaczu, to jedną z nich będzie nasza kuchnia. Wegetariańskie obiady i kolacje Karpacz nie mają tutaj wiele smacznych alternatyw. Tym bardziej zachęcamy już teraz do zapoznania się z naszymi specjałami bez mięsa, aby w razie wielkiego głodu, od razu móc złożyć zamówienie.

Sowi przysmak – pod tą klimatyczną nazwą kryją się dobrze wszystkim znane gołąbki? Czy na pewno? Niech Was nie zwiedzie ich klasyczny wygląd. W rzeczywistości ich skład mocno różni się od klasycznych gołąbków. Tak samo smaczne i sycące, ale do tego również i zdrowe. Gołąbki z soczewicą i warzywami w liściach kapusty, podajemy na pomidorowym sosie. Zawsze przygotowywane na świeżo, z naturalnych składników i z kompozycją starannie dobranych przypraw i ziół.

Zielone gniazdo – pomimo że znajdujemy się w górach, mamy również coś dla miłośników kuchni włoskiej. Jeżeli kochacie makarony i wytrawne sery, ta propozycja jest idealna dla Was. Tagliatelle ze szpinakiem i serem pleśniowym, podane w kremowo-winnym sosie. Makaron rzecz jasna przygotowany jest al-dente, z najlepszych odmian pszenicy durum.

Trio wegańskie – ciekawa kompozycja smaków, która również wizualnie prezentuje się niczego sobie. Co znajdziemy w wegańskim trio? Składniki tej potrawy to soczewica, kasza gryczana, kasza pęczak. To wszystko podane z pomidorowym ratatouille. Pachnące słońcem i latem pomidory, nawet mroźną zimą przeniosą was na zielone, pachnące trawą łąki.

Spaghetti pomodore – to chyba największy klasyk włoskiej kuchni. Tradycyjne spaghetti z sosem pomidorowym, posypane parmezanem. Zachwycająca kompozycja smaków, prawdziwy, oryginalny parmezan, a do tego sycące spaghetii, które bez trudu zaspokoi nawet największy głód.

Pierogi ruskie – w wegetariańskim menu restauracji Sowiduch, nie mogłoby oczywiście zabraknąć prawdziwych polskich „ruskich” pierogów. Przyrządzane ręcznie na podstawie tradycyjnych receptur, kuszą swoim smacznym nadzieniem. Co znajdziemy wewnątrz każdego pieroga? Oczywiście będzie to mieszanka twarogu i cebuli. Restauracja Sowiduch serwuje pierogi na dwa sposoby: ze śmietaną lub okraszane skwarkami z boczku i podsmażaną cebulką. W każdej wersji smakują naprawdę wyśmienicie.

Podobne wpisy

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Translate »