Browar Sowiduch i Piwna Decha


Klaudia Piotrowska - 8 czerwca 2020 - 0 comments

Miejsce znane z wyjątkowej kuchni oraz samodzielnie warzonego piwa. Otoczone górami, położone w jednym z najpiękniejszych miejscowości turystycznych w Polsce. To oczywiście musi być browar i restauracja Sowiduch. Jeśli jeszcze nie mieli Państwo okazji nas odwiedzić, właśnie teraz jest ku temu najlepsza okazja. Jest nią nasze nowe menu, obfitujące w ciekawe potrawy, inspirowane i wzorujące się na kuchni staropolskiej, jak również regionalnej kuchni Karkonoszy. W połączeniu z naszym rzemieślniczym piwem, dostępnym w 5 różnych gatunkach, pozwala to stworzyć niezapomnianą ucztę smaków.

Karpacz piwo regionalne – musisz go spróbować!

Odwiedzając różnorakie zakątki Polski, zawsze dobrze jest smakować lokalnej kuchni… i lokalnych piw. Pozwalają one odkryć to co najcenniejsze w danym regionie. Nie inaczej jest w Karpaczu. Smak tutejszego piwa jest inny od smaku piw dostępnych na sklepowych półkach. Wyraźniejszy, z lepiej wyczuwalną goryczką oraz z trwalszą pianą. Już sam widok naszego schłodzonego piwa wywołuje u klientów uczucie głodu, które zaspokoi restauracja Sowiduch. Zanim jednak przystąpimy do przedstawienia naszych wyjątkowych potraw, przybliżmy dostępne u nas gatunki piwa.

• Pils – Rześki jasny lager o wytrawnym finiszu i lekkiej goryczce

• New England IPA – Vermont – Nowofalowe uderzenie aromatycznych chmieli prosto ze wschodniego wybrzeża Stanów Zjednoczonych.

• Pszeniczne – Naturalnie mętne piwo o niskiej goryczce. Świetnie gasi pragnienie.

• Old Ale – Bursztynowa interpretacja starych angielskich Strong Ale.

• Mango Ale – Piwo stworzone dla fanów egzotycznych owoców.

Wszystkie nasze piwa dostępne są w dwóch pojemnościach – 500 ml i 1 litr. Podawane są jako schłodzone. Utrzymywana niska temperatura pozwala wydobyć z nich pełnię smaku. Jeżeli są Państwo ciekawi jak smakują wszystkie produkowane przez nas piwa, zachęcamy do zamówienia zestawu degustacyjnego. W jego skład wchodzą 4 wybrane przez klienta gatunki piwa, serwowane w szkle o pojemności 100 ml.

Restauracja Karpacz poleca: Decha Piwna

Do piwa zawsze dobrze jest coś zjeść. Co poleca Browar Karpacz? Naszym zdaniem, najlepszym wyborem, który świetnie komponuje się ze smakiem piwa jest tzw. Decha Piwna. W jej skład wchodzi kompozycja własnych wyrobów garmażeryjnych, karczek dojrzewający, schab na dziko, kiełbasa ze słoika, pasztet z dziczyzny, smalec, ćwikła, chrzan, ogórki kiszone, podane z chlebem pasterskim. Cały zestaw przewidziany jest dla dwóch osób. Smak naszych potraw najlepiej podkreślą jasne gatunki piwa, a przede wszystkim pils oraz pszeniczne. To drugie z uwagi na delikatny smak i nisko wyczuwalną goryczkę, jest bardzo chętnie zamawiany przez kobiety. Dodając do tego jego wyjątkowy mętny kolor, stanowi propozycję godną degustacji.

Podobne wpisy

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Translate »