Browar Sowiduch i Piwna Decha

Miejsce znane z wyjątkowej kuchni oraz samodzielnie warzonego piwa. Otoczone górami, położone w jednym z najpiękniejszych miejscowości turystycznych w Polsce. To oczywiście musi być browar i restauracja Sowiduch. Jeśli jeszcze nie mieli Państwo okazji nas odwiedzić, właśnie teraz jest ku temu najlepsza okazja. Jest nią nasze nowe menu, obfitujące w ciekawe potrawy, inspirowane i wzorujące się na kuchni staropolskiej, jak również regionalnej kuchni Karkonoszy. W połączeniu z naszym rzemieślniczym piwem, dostępnym w 5 różnych gatunkach, pozwala to stworzyć niezapomnianą ucztę smaków.

Karpacz piwo regionalne – musisz go spróbować!

Odwiedzając różnorakie zakątki Polski, zawsze dobrze jest smakować lokalnej kuchni… i lokalnych piw. Pozwalają one odkryć to co najcenniejsze w danym regionie. Nie inaczej jest w Karpaczu. Smak tutejszego piwa jest inny od smaku piw dostępnych na sklepowych półkach. Wyraźniejszy, z lepiej wyczuwalną goryczką oraz z trwalszą pianą. Już sam widok naszego schłodzonego piwa wywołuje u klientów uczucie głodu, które zaspokoi restauracja Sowiduch. Zanim jednak przystąpimy do przedstawienia naszych wyjątkowych potraw, przybliżmy dostępne u nas gatunki piwa.

• Pils – Rześki jasny lager o wytrawnym finiszu i lekkiej goryczce

• New England IPA – Vermont – Nowofalowe uderzenie aromatycznych chmieli prosto ze wschodniego wybrzeża Stanów Zjednoczonych.

• Pszeniczne – Naturalnie mętne piwo o niskiej goryczce. Świetnie gasi pragnienie.

• Old Ale – Bursztynowa interpretacja starych angielskich Strong Ale.

• Mango Ale – Piwo stworzone dla fanów egzotycznych owoców.

Wszystkie nasze piwa dostępne są w dwóch pojemnościach – 500 ml i 1 litr. Podawane są jako schłodzone. Utrzymywana niska temperatura pozwala wydobyć z nich pełnię smaku. Jeżeli są Państwo ciekawi jak smakują wszystkie produkowane przez nas piwa, zachęcamy do zamówienia zestawu degustacyjnego. W jego skład wchodzą 4 wybrane przez klienta gatunki piwa, serwowane w szkle o pojemności 100 ml.

blank

Restauracja Karpacz poleca: Decha Piwna

Do piwa zawsze dobrze jest coś zjeść. Co poleca Browar Karpacz? Naszym zdaniem, najlepszym wyborem, który świetnie komponuje się ze smakiem piwa jest tzw. Decha Piwna. W jej skład wchodzi kompozycja własnych wyrobów garmażeryjnych, karczek dojrzewający, schab na dziko, kiełbasa ze słoika, pasztet z dziczyzny, smalec, ćwikła, chrzan, ogórki kiszone, podane z chlebem pasterskim. Cały zestaw przewidziany jest dla dwóch osób. Smak naszych potraw najlepiej podkreślą jasne gatunki piwa, a przede wszystkim pils oraz pszeniczne. To drugie z uwagi na delikatny smak i nisko wyczuwalną goryczkę, jest bardzo chętnie zamawiany przez kobiety. Dodając do tego jego wyjątkowy mętny kolor, stanowi propozycję godną degustacji.

Post a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Translate »