Karpacz – jedzenie na dowóz. Smakowite jedzenie z restauracji z dostawą do domu


Klaudia Piotrowska - 8 kwietnia 2021 - 0 comments

Karpacz to jedna z najbardziej znanych górskich miejscowości, granicząca z Karkonoskim Parkiem Narodowym i przyciągająca każdego roku tysiące turystów, głodnych nie tylko wrażeń. Górskie wędrówki wymagają od uczestników uzupełniania kalorii, wówczas z pomocą przychodzi restauracja Sowiduch, mająca w swej ofercie bogate menu, które zadowoli każde podniebienie. Dania z karty Sowiducha są głównie daniami regionalnymi, charakterystycznymi dla karkonoskiej kuchni. Wszystkie potrawy są przygotowywane na miejscu, ale istnieje możliwość dowozu. Jest to idealne rozwiązanie dla osób, które pragną jak najszybciej zregenerować się po całym dniu pełnym wrażeń, a nie chcą tracić czasu na dojście lub dojazd do restauracji. Kuchnia regionalna Karkonoszy może zagościć u Ciebie, kiedy tylko zechcesz. 

 

Kuchnia regionalna Karpacza z dowozem do domu 

Wyobraź sobie zapach pstrąga prosto z górskiego potoku, który po oprawieniu i pobycie w marynacie z ziół zostaje upieczony. Wyobraź sobie zapach golonki pieczonej w piwie. Wróciłeś przed chwilą z zimowej wyprawy na Śnieżkę? Nic Cię lepiej nie rozgrzeje niż aromatyczna Kwaśnica Pasterska, gotowana na wędzonych żeberkach. Jeśli jesteś wegetarianinem, to na pewno skusi Cię zapach wegeteriańskich gołąbków z soczewicą, skąpanych w aromatycznym pomidorowym sosie. Regionalna kuchnia Karpacza ma wiele odsłon i zapachów. Mogą one zagościć pod Twoim dachem, kiedy tylko przyjdzie Ci na nie ochota. Wystarczy przyjść i odebrać zamówione dania kuchni regionalnej osobiście bądź poprosić o dowóz. Jedzenie na wynos przez sytuację epidemiologiczną stało się czymś naturalnym i wystarczy jeden telefon, by ulubione dania jednej z najlepszych restauracji kuchni regionalnej w Karpaczu pojawiły się na stole w Twoim domu. 

Piwo z Karpacza na dowóz 

Restauracja Sowiduch w Karpaczu to nie tylko znakomite dania kuchni regionalnej, ale także obowiązkowy punkt dla miłośników piwa. Do wyboru mamy 4 rodzaje piwa

 warzonego tutejszym browarze, a są nimi: 

  • Zimowe Specjal: lekkie, zimowe piwo na bazie pszenicy. Aromatyczne i wyraziste z przyprawami korzennymi, nutami mięty i czekolady. Piwo idealne na długie zimowe wieczory. 
  • Pszeniczne: delikatne, niskogoryczkowe piwo z nutą banana i goździka. 
  • Pils: klasyczne jasne piwo o wyraźnej goryczce. 
  • New England IPA: mocno chmielowe, mętne, goryczkowe piwo. 

 

Piwa są też dostępne na wynos. Można je zamawiać razem z daniami kuchni regionalnej dostępnymi w Restauracji Sowiduch. Oczywiście istnieje także możliwość dowozu samego piwa. Przy zakupie pięciu piw regionalnych z Karpacza dostajesz szóste piwo gratis! 

 

 Karpacz – menu bez glutenu i innych alergenów 

Restauracja Sowiduch posiada w swojej ofercie również dania dla osób będących na diecie bezglutenowej. Sandacz w winie, stek waloński, grillowany kurczak, zupa gulaszowa to jedne z wielu propozycji regionalnej kuchni Karpacza, które nie posiadają w swym składzie glutenu. Karta dań zawiera szczegółowe dane na temat alergenów występujących we wszystkich potrawach. Dzięki tym informacjom można w pełni rozkoszować się smakami kuchni regionalnej oraz pozostałymi doskonałymi propozycjami z karty menu. 

Restauracja dla dzieci w Karpaczu z jedzeniem na wynos 

W Restauracji Sowiduch nie mogło zabraknąć pysznych i pożywnych dań dla dzieci, które można zamówić na wynos lub na dowóz. Po długim spacerze i atrakcjach świetnym wyborem będzie rosół lub pomidorowaKucharze zadbali o brak obecności w nich zielonych dodatków, które mogą zniechęcić maluchy. W menu znalazły się również uwielbiane przez dzieci nuggetsy w chrupiącej panierce, spaghetti bolognese oraz niezawodne pierogi ruskie. Najmłodsi mogą też liczyć na smakowite desery, takie jak: 

  • Fondant czekoladowy – biszkoptowa muffinka czekoladowa z płynnym nadzieniem kakaowym, podana z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną. 
  • Torcik orzechowy – ciasto o smaku orzechowym, przełożone kremem i oblane polewą o smaku orzechów. 
  • Ciasto marchewkowe – ciasto biszkoptowe o smaku pomarańczowo-cynamonowym z marchewką. 
  • Ciasto czekoladowe – kakaowe ciasto z kawałkami mlecznej czekolady. 
  • Delicja czekoladowa z wiśniami – torcik czekoladowy przełożony kremem kakaowym i wiśniami, oblany polewą o smaku czekoladowym i obsypany wiórkami czekoladowymi. 

Jedzenie na dowóz to doskonała opcja o każdej porze roku. Dzięki temu specjały kuchni regionalnej, piwo z Karpacza oraz inne pyszne potrawy można wygodnie skosztować bez konieczności wybierania się do restauracji.  

Podobne wpisy

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Translate »