Czy Sowiduch to najlepsza restauracja w Karpaczu?


Klaudia Piotrowska - 2 czerwca 2020 - 0 comments

Określanie restauracji mianem najlepszej w swoim mieście, wymaga nie lada odwagi i pewności
siebie. Ostrożnie należy podchodzić do lokali, które w ten sposób się tytułują. Można to zrozumieć,
jeśli potwierdza to jakiś niezależny ranking restauracji. Karpacz to miejscowość, która taki
ranking przygotowała. Wzięli w nim udział zarówno turyści, jak i mieszkańcy. Poproszeni o
wskazanie swoich ulubionych restauracji, udowodnili że restauracja Karpacz Sowiduch zasługuje
na miano jednej z najlepszych.

Karpacz – atrakcje nie tylko turystyczne

Z czym mieszkańcom Polski kojarzy się Karpacz? Oczywiście najczęściej ze Śnieżką i stokami
narciarskimi. Jednak coraz więcej osób utożsamia to miejsce również z pyszną, regionalną kuchnią.
W przeciągu kilku ostatnich lat dało się zauważyć znaczącą różnicę w podejściu restauratorów do
prowadzonego przez siebie biznesu, jak i potrzeb i oczekiwań gości. Rolą restauracji przestało
bycie tanią jadłodajnią, oferującą powtarzalne menu. Zamiast tego, goście poszukują w nich
autentycznych regionalnych smaków i wspomnień staropolskiej kuchni. Jest to tym bardziej
namacalne w takim miejscu jak Karpacz. Otoczenie gór, klimat zaostrzający apetyt i dostęp do
wielu naturalnych dóbr, z których można gotować zdrowe i smaczne potrawy. To wszystko składa
się na receptę na sukces, którą stworzyła restauracja Sowiduch z Karpacza.

 

Karpacz – piwo regionalne z Sowiduch browar

Odkrywanie tajemnic Karpacza może mieć wymiar nie tylko kulinarny. Z tym, jak i wieloma
innymi zakątkami Polski nierozłącznie wiąże się tradycja piwowarska. Restauracja Sowiduch
postanowiła ją przywrócić, uruchamiają własny mini browar. Został on otwarty w budynku
restauracji i waży 5 gatunków piwa na własne potrzeby. Mogą się nimi delektować wszyscy goście
lokalu, zamawiając go np. do obiadu lub kolacji. Świeże, autentyczne piwo mocno różni się od
sklepowych produktów o płaskim smaku, produkowanych metodami przemysłowymi. Tradycyjny
proces warzenia piwa regionalnego sprawia, że każde piwo marki Sowiduch zachwyca głębią
smaku, kolorem i trwałością piany. Można się o tym przekonać osobiście, odwiedzając restaurację
Sowiduch w Karpaczu.

Podobne wpisy

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Translate »